Tots els pobles
Fer pagament

Fer pagament

Inici> Fer pagament

política de reemborsament

Tenim una política de devolució de 30 dies per a qualsevol problema de qualitat, el que significa que teniu 30 dies després de rebre el vostre article per sol·licitar una devolució amb problemes de qualitat.


Per ser elegible per a una devolució, l’element ha d’estar en el mateix estat que l’has rebut, desgastat o no utilitzat, amb etiquetes i en el seu embalatge original. També necessitareu el rebut o el comprovant de compra.

Per iniciar una devolució, podeu contactar amb nosaltres a  [protegit per correu electrònic]. Si s'accepta la teva devolució, t'enviarem alguns detalls per a l'enviament. Els articles que ens enviïn sense haver sol·licitat prèviament una devolució no s'acceptaran.


Sempre podeu contactar amb nosaltres per a qualsevol pregunta de devolució a [protegit per correu electrònic].


Danys i problemes

Si us plau, inspeccioneu la vostra comanda a la recepció i poseu-vos en contacte amb nosaltres immediatament si l'article és defectuós, malmès o si rebeu l'article equivocat perquè puguem avaluar el problema i corregir-lo.


Excepcions / articles no retornables

Els productes personalitzats no es poden retornar. Tampoc acceptem devolucions de materials perillosos, líquids inflamables o gasos. Si us plau, poseu-vos en contacte si teniu preguntes o dubtes sobre el vostre article específic.


Intercanvis

La manera més ràpida d’assegurar-vos que obteniu el que voleu és tornar l’article que disposeu i, un cop acceptat el retorn, feu una compra per separat del nou article.


Els reemborsaments

Us notificarem un cop haguem rebut i inspeccionat la vostra devolució i us informarem si la devolució va ser aprovada o no. Si s'aprova, se us retornarà automàticament el mètode de pagament original. Recordeu que també pot trigar un temps perquè la vostra empresa bancària o de targeta de crèdit processi i publiqui el reemborsament.


Categories populars